Verhuizen met je huidige lage rente heeft prioriteit voor Verheul

Eindelijk ben je na lang zoeken in de huidige overspannen huizenmarkt verhuisd, maar dan maakt de aanvankelijke blijdschap plaats voor verbazing. Er valt je bij de eerste maandelijkse hypotheekbetaling namelijk iets op: de lasten vallen zwaarder uit dan verwacht. Nader uitzoekwerk wijst uit dat dit komt omdat je rente-afdracht hoger is dan bij je oude woning. Een vervelende constatering, zeker als je jouw hypotheek voor een lange periode hebt vastgezet. Bovendien: het kan meestal voorkomen worden. Daarin zit de meerwaarde van een deskundig en betrokken bedrijf als Verheul Groep.

Wij weten welke geldverstrekkers op papier de mogelijkheid bieden om de oude rente ‘mee te nemen’ naar je nieuwe huis en welke van deze partijen in de praktijk hier het meest toe bereid zijn. Deze zogeheten verhuisregeling is bij geldverstrekkers en in het maatschappelijk debat een ondergeschoven kindje: het onderwerp komt weinig naar voren in de media, financiële instellingen lopen er ook niet mee te koop en ook onder huizenbezitters wordt er weinig op forums en andere communicatiemiddelen over gesproken.
En dat terwijl de verhuisregeling echt een verschil kan maken in de maandlasten, zeker wanneer de hypotheek voor 20 of 30 jaar is vastgezet. Want de rente mag dan erg laag zijn op dit moment, op enkele tientallen jaren houdt enkele honderden procentpunt differentie reeds een fors bedrag extra in dat aan de bank betaald moet worden. Kortom, de verhuisregeling verdient meer aandacht, zeker als bedacht wordt dat volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) de 20-jarige hypotheek het meest afgesloten wordt. Dit houdt in dat veel huizenkopers zich mogelijk behoorlijk in de vingers snijden.

Maar niet als je kiest voor Verheul Huis&Hypotheek. ,,Wij vinden de verhuisregeling een zeer belangrijk item”, verklaart Hans Bos, Directeur Hypotheken bij Verheul. ,,Het vormt een essentieel onderdeel van het maatwerk dat wij onze klanten bieden en de verhuisregeling wordt dan ook in elk adviesgesprek behandeld. Dankzij ons wijdvertakte netwerk bij de banken gaan wij ook hierin tot het gaatje voor de best mogelijke overeenkomst. Zodat wij voor elke klant de financieel beste hypotheek eruit slepen.”

Gerelateerde berichten