Verslag Verheul Jeugdtoernooi 2019

‘Op een mooie Paasdag’ in Hippolytushoef

Bekijk hier de foto’s van deze mooie dag!

Vrijwel iedereen kent de klassieker ‘Op een mooie Pinksterdag’ van Annie M.G. Schmidt, het PH Verheul Jeugdtoernooi  beleefde afgelopen zaterdag op de velden van vv Succes in Hippolytushoef zijn Paasvariant van het beroemde lied. Vaders en uiteraard ook moeders liepen tijdens de 21e editie van het evenement niet met hun zoon of dochter door het park, maar hadden wel datzelfde innig tevreden gevoel zoals in de openingszinnen van de Nederlandse hit verwoord. Het gevoel met elkaar de perfecte familiedag te beleven. Voor de wedstrijden door zoon of dochter nog even moed in te spreken of te helpen met de laatste voorbereidingen, tijdens de wedstrijden door ze hartstochtelijk maar nimmer te fanatiek aan te moedigen en na de wedstrijden door samen een drankje te doen, de inwendige mens te verwennen met een ‘Verheul-hamburger’ of anderszins na te genieten.

De Perfecte Dag werd georkestreerd door de organiserende vereniging. Van de vele jeugdige officieel gediplomeerde arbiters tot de coaches, van de drankjes tot de tosti’s, van de vrijwilligers in de kantine tot op het veld: alles klopte. Van vv Succes straalt het succes dan ook echt af:  in de nieuwe kantine, in de nieuwe kleedkamers, in de nieuwe tribune en vooral ook in de innovatiedrang. Zo kon het wedstrijdschema niet alleen digitaal bekeken worden maar werden de uitslagen ook ‘live’ digitaal bijgehouden. ,,Dat bevordert de spanning, iedereen kan nu nog meer meeleven met de wedstrijden”, aldus de jeugdvoorzitter van vv Succes, Raymond Leever. ,,Tegelijkertijd houden we onze papieren programmaboekjes aan, zodat we alle doelgroepen, zij die meer en minder vertrouwd zijn met de digitalisering, bedienen.”

Het prachtige weer leverde ook een belangrijke bijdrage aan het gevoel van het ultieme familie-uitje. ,,Ik ben voor het eerst op dit toernooi, het is erg gezellig”, verwoordde Harm-Jan Barelds uit Hippolytushoef langs de zijlijn zijn gevoel terwijl hij de verrichtingen van zijn negenjarige zoon Lewis volgt. Zijn jeugdig enthousiasme maakt dat de lach op het gelaat van zijn vader gebeiteld is. ,,Hij was altijd doelman, staat sinds kort als speler in het veld. Je ziet dat hij nog zoekende is maar ook dat hij zijn nieuwe rol erg leuk vindt.”

Oplopende temperatuur

Even verderop volgt de 77-jarige Anton van der Molen de verrichtingen van kleindochter Suzanne. Dat doet hij vanuit de schaduw, want in de middag loopt de temperatuur flink op. Reden voor de organisatie om de wedstrijden te verkorten zodat er een drinkpauze ingelast kan worden. ,,Maar ik heb er meer last van dan zij hoor”, zegt hij. ,,Het is erg sfeervol, er zijn vele honderden kinderen hier vandaag en nog meer familie. Dit soort toernooien zijn er verder niet in de Noordkop. Niet van deze omvang althans.” Moeder Barbara  uit Den Oever kijkt ondertussen met veel trots naar het veld. ,,Suzanne is twaalf en aanvoerster. Van dit soort toernooien wordt ze beter maar het belangrijkste is dat ze het erg leuk vindt.”

De kleindochters van Piet Luyt handballen, want die tweedeling is er nog in ‘Hippo’ volgens de 77-jarige inwoner van het dorp: ,,De jongens gaan op voetbal, de meiden op handbal. De voetbal- en handbalclub hier bestieren samen de sporthal. Dat tekent de harmonie hier. Het verenigingsleven bloeit.”

Dat laatste wordt beaamd door Jay Klaaren, makelaar bij Verheul. ,,In Hippolytushoef is er veel sociale cohesie. Dat straalt ook van deze club af, bij vv Succes, waar ik zelf nog in het eerste voetbal, zijn vele honderden vrijwilligers actief. Dit jeugdtoernooi onderstreept maar weer eens hoeveel man Succes op de been kan brengen. Dat is voor ons als sponsor ook fijn. We doen dit om wat terug te doen voor de gemeenschap, het is prachtig om te zien dat men zo’n gebaar met zoveel passie omarmt. Dat belooft wat voor over vijf jaar als de club honderd jaar bestaat en het toernooi, dat elk jaar weer bij een andere club uit Hollands Kroon wordt gehouden, opnieuw hier in Hippolytushoef plaatsvindt.”

Verheul Jeugdtoernooi 20-04-2019 foto album

Gerelateerde berichten