Vertrouwd met de regio en Verheul

Bertus en Annemieke Schellevis zijn al ruim drie decennia Verheul-klant en recent wederom blij gemaakt door de expertise van het Noordkop-bedrijf: ,,Op en top professioneel bij de aankoop van ons nieuwe huis en de verkoop van de oude woning”

Vertrouwd met de regio en Verheul

MIDDENMEER – Dolgelukkig zijn ze, in hun gelijkvloerse woning in Middenmeer die ze begin juli hebben betrokken. ,,Dit is onze woning voor onze oude dag”, vertellen Bertus Schellevis (66) en zijn vrouw Annemieke. Waaraan hij aan toevoegt: ,,Nooit meer hoeven we ons zorgen te maken om grootse aanpassingen voor ons woongenot, want we hebben geen bovenverdieping en zolder meer. En de badkamer hebben we lekker ruim gemaakt zodat ook daar de kans op ongelukken minimaal is.” Zijn enthousiasme leidt tot een blik met een mengeling van vertedering en liefde van zijn vrouw. ,,Dit is voor ons allebei een droomhuis, de juiste woning op het juiste moment.” Dankzij Verheul werd er zeer slagvaardig gehandeld: de aankoop werd in een week geregeld, de oude twee-onder-een-kap-woning in Wieringerwaard werd binnen 36 uur verkocht.

De in Amsterdam geboren Annemieke en de in Wijk aan Zee opgegroeide Bertus wonen al 38 jaar in de Kop van Noord-Holland. ,,Omdat er al naaste familie, mijn ouders, naar deze regio was verhuisd”, vertelt zij. De ziekenverzorgende (Annemieke) en de spoorwegspecialist bouwden in Wieringerwaard gestaag hun leven op: ze begonnen eerst in een huurwoning, kochten daarna een eerste kleine woning (dat ging nog niet via Verheul) en daarna de twee-onder-een-kap. Deze aankoop deden ze rechtstreeks met de toenmalige eigenaar, maar de verkoop van hun oude huis ging wel via Verheul. Bertus: ,,Dat ging toen al dermate prettig dat ik daarna al onze financiële zaken en verzekeringen bij Verheul onderbracht. Toen al blonken ze uit in een hoogwaardige persoonlijke dienstverlening. Voor mij was het bovendien handig met mijn werk dat het hoofdkantoor in Anna Paulowna bij het station zat (en nog altijd zit, red.).”

Michelle Feenstra maakt indruk

Het grote vertrouwen in Verheul is in de loop der jaren alleen maar nog groter geworden. ,,Bij Verheul hoef je alleen maar een kick te geven en je wordt op allerlei manieren geholpen”, vertelt het stel. ,,Wij hadden nooit grote vragen, op één keer na vier jaar geleden. Maar toen zijn wij door Michelle Feenstra echt fantastisch geholpen. Zij heeft onze financiële situatie te voor en te na onderzocht hetgeen erg belangrijk was om beeld te krijgen van onze mogelijkheden tijdens onze pensionering.”

Het was dan ook niet meer dan logisch dat het echtpaar in januari van dit jaar, toen ze de knoop hadden doorgehakt dat ze wilden verhuizen, haar belden voor een afspraak met het oog op een hypothecaire deelfinanciering. ,,Er waren diverse redenen waarom het destijds na 22 jaar woonplezier hét moment was om verhuisplannen te maken”, vertelt Bertus. ,,De belangrijkste redenen waren dat de hypotheektermijn afliep en dat ik steeds slechter ter been raakte. We hadden in onze vorige woning weliswaar een traplift maar dat loste het probleem maar deels op: Het huis werd ook gewoon te groot voor ons om goed te kunnen onderhouden. Daarnaast veranderde de buurt ook. Buren met wie we altijd een fijn contact hadden gehad, gingen ook weg. Verder maakt de hausse in de woningmarkt dat we een goede prijs konden krijgen. Tegen een historisch lage rente ook nog eens.”

Gelukkig in Middenmeer

Nog voordat Bertus en Annemieke bij Michelle op de koffie waren geweest, hadden ze hun nieuwe droomhuis al gezien. ,,Eerst op Facebook, later bij Verheul op de site en op Funda. Dit was precies wat we zochten en eigenlijk ook in de juiste plaats. We waren en zijn gehecht aan Wieringerwaard, maar nu we ouder worden is het fijn dichtbij familie te wonen.” Want de broer van Bertus is getrouwd met de zus van Annemieke en zij wonen net buiten Middenmeer. ,,Ook de nabijheid van veel winkels is erg prettig”, vertelt Annemieke. ,,Ik kan de hond uitlaten en dan alvast wat kleine boodschappen doen. Wat betreft de woning werd ik gelijk verliefd op de tuin. Die is een stuk groter dan degene die we in Wieringerwaard hadden en ik houd van tuinieren. Ik heb onder meer al een appelboom geplant.”

Het deskundige oog van Jos Jenster

Aankoopmakelaar Jos Jenster begeleidde de bezichtiging in Middenmeer. ,,Hij constateerde, net als wij, dat er geen gebreken waren aan de woning”, aldus het echtpaar. ,,We waren er dan ook zo uit, al checkte Jos voor de zekerheid wel de diverse ruimtes, de kozijnen, de radiatoren en de cv-installatie uitvoerig. Zoals het hoort kortom.”

Dankzij Tom Beerepoot naar de hoogste versnelling

De aankoop van het huis was in een week tijd beklonken: het eerste aanbod werd gelijk geaccepteerd. Nog sneller verliep de woning van de twee-onder-een-kap-woning. ,,Dankzij makelaar Tom Beerepoot. Toen we zeiden dat we onze woning wilden verkopen zei hij dat hij nog wel een geïnteresseerde familie wist. Die zijn gelijk ’s avonds langs gekomen omdat ze de woning wilden bezichtigen voordat ze op Funda kwam. Ze hadden flinke verbouwplannen maar het huis sprak ze zeer aan. Reeds de volgende dag deden ze een bod. We hebben er een nachtje over geslapen en het geaccepteerd.”

Even zijn Bertus en Annemieke stil en dan besluit hij met een lach: ,,We hebben ons huis verkocht zonder dat er ooit een bord te koop heeft gestaan in de tuin. Daarmee verrasten we de buurt die onze verhuizing niet hadden zien aankomen. Tja, de expertise van Verheul hè… Zij verdienen de credits: Zij waren op en top professioneel bij de aankoop van ons nieuwe huis en de verkoop van de oude woning.”

Gerelateerde berichten