Wat koop ik ervoor?

Betrouwbaar inzicht in de maandlasten voor de financiering

Er is gelukkig beweging gekomen in de woningmarkt en hopelijk in het consumentenvertrouwen.
De signalen lijken veel beter dan in januari 2013. Toen stond echt alles stil. Ik heb het al eerder gezegd: de woningmarkt werkt nu in het voordeel van kopers. Maar er is inmiddels veel veranderd: de financieringsmogelijkheden groeien niet meer tot in de hemel, zoals we gewend waren.
Zo gelden er nieuwe voorwaarden voor de hoogte van de hypotheek.

U mag de hypotheekrente alleen aftrekken als contractueel is vastgelegd dat gedurende de looptijd van dertig jaar ten minste annuïtair wordt afgelost. Er geldt een overgangsrecht voor bestaande financieringen die op 31 december 2013 geregistreerd waren als ‘eigenwoningschuld’. Voor de Nationale Hypotheekgarantie is de kostengrens voor aankoop tot 1 juli 2014 vastgesteld op 290.000 euro. Voor kwaliteitsverbetering van de woning is dat 265.000 euro. Er is een speciale hypotheek gekomen voor starters die als voordeel heeft minder maandlasten in het begin, maar leidt in totaal wel tot hogere kosten.

We kunnen het u allemaal uitleggen, maar niet op deze plaats. Voor kopers is belangrijk om een duidelijk en betrouwbaar inzicht te krijgen in de maandlasten die in hun situatie verantwoord zijn. Daar kunnen we niet genoeg de nadruk op leggen. Onze financiële adviseurs kennen de weg in het doolhof van regels, regelingen en wetgeving en komen altijd uit bij een financiering die past als het dak op een huis. Onze makelaars vinden het huis dat u zoekt. Onze verzekeringsadviseurs zorgen voor bescherming van uw (nieuwe) bezit. Zodat u in alle opzichten goed onder de pannen bent.

André Vendrig
Algemeen directeur

André Vendrig is algemeen directeur van Verheul Financieel advies, verzekeringen en makelaardij. Verheul heeft vestigingen in Anna Paulowna, Schagen en Wieringenwerf.

 

Gerelateerde berichten