Werken na je 65ste

 

Zoals u misschien wel weet is er dit jaar een pensioenakkoord gesloten wat betekent dat we vanaf 2020 langer moeten doorwerken. Minister Kamp gaf eerder dit jaar aan dat voor 65-plus werknemers een lichter arbeidsrechtelijk regime zou gaan gelden. Hoewel het wetsvoorstel met wijzigingen pas begin volgend jaar verschijnt, lichten wij u alvast wat interessante zaken toe: werken_na_65ste

 

Werknemers die na hun 65ste door willen werken, willen dit vaak tegen andere voorwaarden. Zoals minder uren en wellicht ook ander werk. De werkgever komt hiermee voor de afweging te staan of hij een 65-plusser in dienst wil houden, wetende dat als die persoon ziek wordt, er nog twee jaar loon moet worden doorbetaald. En mocht hij diegene willen ontslaan, hij vastzit aan een vrij lange ontslagtermijn.

Om ouderen die door willen werken een reële kans te geven, moet het regime voor die werkgevers anders zijn. Minister Kamp wil niet terug naar nul weken voor doorbetaling bij ziekte, maar naar zes. Ook vindt hij dat de oudere werknemer niet van de ene dag op de andere op straat gezet moet kunnen worden, maar dat er een ontslagtermijn van een maand moet komen. Als laatste wil de minister dat het minimumloon voor de 65-plussers gehandhaafd blijft, want dat geldt voor iedereen in Nederland.

In het wetsvoorstel dat aankomend voorjaar verschijnt, zal geen recht op doorwerken voor werknemers worden opgenomen. Dit is niet nodig, omdat doorwerken in overleg tussen werkgever en werknemer nu al mogelijk is. Bovengenoemd wetsvoorstel maakt doorwerken in de toekomst alleen maar aantrekkelijker en makkelijker.

Gerelateerde berichten