‘Wij hebben ons huis verkocht dankzij de Open Huizen Route’


Marie Jose van sprang.jpg.webbHet is een halfjaarlijks meetpunt en hoogtepunt voor zowel mensen die hun
woning willen verkopen als zij die er één willen kopen: de Open Huizen Route. Spannende vragen als ‘Wat is mijn huis nu waard’ en ‘zal ik vandaag de woning vinden waar ik al zo lang naar op zoek ben’ komen op deze dag samen. Over nut en noodzaak van de Open Huizen Route valt dan ook niet te twisten: ,,Wij hebben ons huis verkocht dankzij de Open Huizen Route”, verklaart Marie-José van Sprang. ,,En dankzij het vakmanschap van Verheul Huis & Hypotheek, want het was nog niet eenvoudig om onze woning in Anna Paulowna te verkopen. In de nasleep van de crisis kwam de woningmarkt in de Noordkop wat later op gang.”


Marie-José (50) en haar man Frank (53) zijn momenteel druk bezig hun nieuwe huis in Bergen op orde te krijgen. Voor oktober hopen ze erin te trekken. Marie-José met een lach: ,,Dat zou een mooi verjaardagscadeau voor mijn man zijn, want hij is eind september jarig.” Voor haar is met de verhuizing een droom uitgekomen. ,,We zijn van een twee-onder-een-kap naar een vrijstaand huis gegaan met veel ruimte en een mooie tuin.” Ze wijst op de bovenverdieping waar de slaapkamer gelegen is. Daar prijkt een fraai balkon. ,,Zo wil je elke dag toch wel wakker worden? Lekker met een bakje koffie in de hand op het balkon de dag beginnen, wat wil je nog meer? Verder hebben we boven over de gehele lengte van de verdieping een berging wat belangrijk is, want mijn man is militair en heeft mede daardoor meer spullen.”

Toekomst

De woning is verder toegerust op de toekomst, want ook op de benedenverdieping is een kamer met en suite een badkamer gelegen. ,,Die kamer wordt nu het kantoor van Frank, maar over pakweg twintig jaar, als het traplopen moeilijker gaat, kan hij dienen als slaapkamer”, aldus Marie-José. ,,Deze woning past dan ook helemaal bij onze nieuwe levensfase. Onze oudste dochter Anouk is namelijk al enige tijd het huis uit en onze jongste, Britt, woont sinds kort ook samen.”

Naast de woning spreekt het dorp Bergen de Van Sprangs ook aan. ,,We hebben hier veel vrienden wonen, kwamen al vele jaren wekelijks naar Bergen. Het strand, de bossen, de kunst, de gemoedelijke sfeer en de activiteiten in het centrum: We genieten ervan. Verder heb je hier de ruimte. Wij hebben een tijdje in de Verenigde Staten gewoond en als je gewend bent zoals daar lekker ruim te wonen, dan wil je niets anders meer. Als je de straat inrijdt met de vrijstaande huizen krijgen wij elke keer weer een beetje the American feeling.”

Band met Verheul

En toch kijken ze met veel plezier en een beetje weemoed terug op hun jaren in Anna Paulowna. Twintig jaar hebben ze er gewoond en ze hebben het dorp zien veranderen. ,,In de positieve zin van het woord wel te verstaan, want er zijn veel meer voorzieningen bijgekomen”, verklaart Marie-José. Sommige dingen veranderen echter niet. ,,Wij hebben destijds via Verheul onze woning daar gekocht en nu ook weer verkocht. Sterker nog, we hebben met dezelfde hypotheekadviseur, Anton van der Wulp, samengewerkt als twintig jaar geleden. Hij bleek geen steek veranderd. Of toch misschien wel: Hij was nog kundiger geworden.”

Want het bleek nog niet eenvoudig in de staart en nasleep van de crisis om een woning van boven de twee ton aan de man te krijgen. ,,Het verkoopproces heeft anderhalf jaar geduurd, maar dat lag niet aan Anton of aan makelaar Tom Beerepoot van Verheul maar aan de tijdsgeest. We hebben genoeg kijkers gehad, ook tijdens de eerste twee Open Huizen Routes waaraan we deelnamen. Alleen lag financiering bij de bank destijds moeilijk.”

Bij hun derde Open Huizenroute, afgelopen april, was het sentiment in de markt anders en dat merkten de Van Sprangs al op de dag zelf. ,,We kregen zes bezoekers die allen serieus waren. De laatste bezoekster, een alleenstaande vrouw, viel echt als een blok voor de woning en een dag later bracht ze al direct een bod uit. Het was tekenend voor de veranderde markt dat we later nog een bod kregen, maar dat hebben we afgewezen.”

Kwaliteit

Pikant detail bij dit alles: makelaar Tom Beerepoot heeft bij Anouk van Sprang in de klas gezeten. ,,Ook in die zin gunden we Verheul het werk”, vertelt Marie-José. ,,Maar los van dit alles staat als een paal boven water dat dit bedrijf kwaliteit levert. Als een medewerker van Verheul wat vertelt heb je geen vragen meer, omdat alle relevante zaken worden besproken. Dat is gewoon heerlijk samenwerken.”

 

 

 

 

 

Gerelateerde berichten