Zien doet kopen

‘Als je wilt verkopen dan moet je de loop erin houden.’ Ik denk in deze tijd vaak terug aan die wijsheid van een oude kruidenier. Hij had makkelijk praten als enige winkelier in een dorp, maar zelfs dan moet je het kopen aantrekkelijk blijven maken. Dat geldt meer dan ooit voor mensen die hun woning nu in de verkoop hebben.
Ik begin er altijd over in het eerste gesprek met potentiële klanten: het is niet voldoende om de woning in de etalage van de makelaar te zetten en rustig af te wachten wat er gebeurt. De kans is groot dat je geen belangstellende hebt gezien als je een ons weegt (honderd gram). Het verkopen van een woning is een gezamenlijke inspanning van verkoper en makelaar. Wij hebben een aantal mogelijkheden om de woning actief onder de aandacht te brengen. Of die resultaat opleveren, hangt ook af van de kopers en hoe zij er gebruik van maken.

Volgend weekeinde doen wij weer mee aan de Landelijke Open Huizen Route. Het is een makkelijke en interessante mogelijkheid om kennis te maken met ons woningaanbod in de kop van Noord-Holland.
Zeker vijfentwintig verkopers stellen hun huis open voor mogelijke kopers. Zij bieden voor elk wat wils. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen zonder afspraak te maken. Zij kunnen in een ochtend of een middag veel kijken en vergelijken. In een ongedwongen sfeer: zonder makelaar en met direct contact met de bewoners. Als de verkopers ervoor zorgen dat kijkers zich thuis voelen en een goede indruk krijgen dan heb je al een belangrijke stap in de richting van een transactie gezet.

De Open Huizen Route komt ook tegemoet aan een natuurlijke nieuwsgierigheid. Velen willen graag zien hoe mensen wonen. U toch ook? Het effect daarvan moet je niet onderschatten. Ik heb meegemaakt dat mensen die alleen maar kwamen kijken, zo verliefd werden op een huis dat zij alles uit de kast hebben gehaald om de koop te realiseren. Ze wonen daar nu lang en gelukkig.

Daarom: ga zaterdag 29 september op pad en volg de Verheul Open Huizen Route.
Kijk voor de details naar de advertentie in deze krant en op www.verheul.nl.

Gerelateerde berichten