Zorgverzekering: laat ons voor u de beste keuze maken

Het eigen risico bij zorgverzekeringen gaat in 2017 niet omhoog. De premies stijgen echter wel! Het is zinvol om ons kantoor te vragen teZorgverz onderzoeken wat in uw situatie een passende keuze is voor 2017. We geven u een aantal voorbeelden waarom het verstandig is deze controle door ons te laten uitvoeren:

• Steeds meer mensen geven de voorkeur aan een restitutie-polis. Bij een restitutieverzekering mag u zelf bepalen tot welke arts of ziekenhuis u zich wendt. Bij het andere type zorgverzekering, de naturapolis, bent u verplicht de medische behandeling te ondergaan bij die instelling, waarmee de verzekeraar prijs- en kwaliteitsafspraken heeft gemaakt.

• Misschien heeft u tot nu toe gebruik gemaakt van een collectiviteit omdat deze een groepskorting verleende. De praktijk laat zien, dat deze groepskorting niet betekent, dat u ook echt voordeliger uit bent. Vaak zijn er andere zorgverzekeraars bij wie u individueel toch betere voorwaarden en/of premies krijgt. Die groepskorting is vooral een marketingmiddel.

• Acht u het waarschijnlijk dat u in 2017 medische behandelingen moet ondergaan die niet (volledig) worden vergoed op uw huidige aanvullende verzekering, laat ons dan onderzoeken welke aanvullende verzekeringen van andere zorgverzekeraars deze kosten wel of voor een hoger bedrag vergoeden. Hoewel voor aanvullende verzekeringen geen acceptatieplicht geldt, is het vaak toch mogelijk een dergelijke voor u meer gunstige verzekering af te sluiten.

• Veel zorgverzekeraars geven extra korting indien u een hoog eigen risico neemt. Dat kan aantrekkelijk zijn maar ook is ook risicovol, indien u dat eigen risico eigenlijk niet goed kunt dragen wanneer u onverhoopt toch een beroep moet doen op de verzekering. Gaat de medische behandeling over de jaarwisseling heen, dan betekent dit dat u tweemaal het eigen risico verschuldigd wordt. Wij adviseren u, goed af te wegen of u dergelijke extra uitgaven kunt dragen en of deze opwegen tegen de korting die u op de zorgverzekering ontvangt.

Wisselen van zorgverzekeraar

Indien u van zorgverzekering wisselt, dan zijn de volgende punten belangrijk om in de gaten te houden:

1. Indien u van zorgverzekeraar wisselt vóór 31 december 2016, dan hoeft u zelf uw oude zorgverzekering niet op te zeggen. De nieuwe verzekeraar verzorgt dit voor u.
2. Gedurende januari 2017 kunt u ook nog van zorgverzekeraar wisselen, maar alleen indien u vóór 31 december 2016 zelf schriftelijk uw bestaande zorgverzekering bij uw huidige verzekeraar heeft opgezegd.

Heeft u ook een aanvullende verzekering, dan geldt voor de verzekeraar geen acceptatieplicht. De verzekeraar kan aanvullende medische vragen stellen. Is voor de verzekeraar voorzienbaar dat u waarschijnlijk bijzondere, medische kosten moet gaan maken, dan kan het zijn, dat de verzekeraar bij wie u in januari 2017 een aanvraag indiende u voor deze aanvullende verzekering weigert.
De verzekeraar bij wie u voor 31 december heeft opgezegd, zal u dan waarschijnlijk niet meer willen accepteren voor de aanvullende verzekering. Dit betekent dat u de volledige medische kosten die anders onder uw oude aanvullende verzekering vergoed zou zijn geweest, zelf moet dragen.
Ons advies in het algemeen is om uw aanvullende zorgverzekering niet te beëindigen, indien u niet de zekerheid heeft dat een nieuwe zorgverzekeraar u op dezelfde of betere voorwaarden accepteert.
Wij zijn u graag van dienst. Ook in de laatste dagen van het jaar. Tot 31 december is echter kort dag. Wilt u nog weten wat in uw situatie een goede keuze is, wacht dan niet te lang.

DeZorgverzekeringAdviseur banner statisch horizontaal

Gerelateerde berichten