Verheul Jeugdvoetbaltoernooi is dit keer ook een klein medicijn voor groot verdriet

Een rollercoaster met volop hoogtepunten en een triest dieptepunt. Voor vv Wiron was de eerste week van april er een om niet snel te vergeten. De club uit Den Oever was afgelopen zaterdag gastheer van het jaarlijkse Verheul Jeugdvoetbaltoernooi dat elk jaar bij één van de clubs uit Wieringen en Wieringermeer wordt gehouden. Daarnaast werd er aan de traditie van de samenwerking met ‘overzee’ een vervolg gegeven, want een week eerder was de dorpsclub gastheer van Radcliffe Olympic uit Engeland.

Tussendoor kwam echter het keiharde nieuws binnen van het overlijden van clubman Arnoud Vooijs. Een man die talenten keeperstraining gaf, de oudere jeugd begeleidde bij hun eerste optreden als scheidsrechter en nog veel meer deed voor de vereniging en het dorp. Vooijs zette zich bijvoorbeeld in voor de Flora- en Visserijdagen en was betrokken bij onder meer de Sinterklaasintocht en Michaëlskerk.

Het jeugdig enthousiasme afgelopen zaterdag was een kleine pleister op het grote gat dat de clubman achterlaat. Zoals elk jaar gaven honderden kinderen, afkomstig van Wiron, Kreileroord (dat ook in de organisatie zat), vv Succes uit Hippolytushoef, vv Flevo uit Middenmeer, DWOW uit Wieringerwerf en CV Wieringermeer uit Slootdorp kleur aan het evenement. Terwijl zij hun passie uitoefenden keken, zoals ook elk jaar, vele tientallen moeders, vaders, opa’s en oma’s toe. ,,Het is naast een club- ook een familietoernooi”, vertelt André Vendrig, algemeen directeur van Verheul, op deze zaterdag. ,,Dit is de 23e editie en de sfeer is altijd gemoedelijk. Wij willen op deze manier wat terugdoen voor de gemeenschap en ook onze boodschap benadrukken hoe belangrijk bewegen is.”

Het hoogtepunt van de dag is daarbij elke keer weer misschien niet eens het voetbal zelf, maar de prijsuitreiking. Want die blije, juichende kinderen waarvan de foto’s een impressie geven: dat is toch onbetaalbaar mooi!