Dader onbekend?
Waarborgfonds!

De veroorzaker doorgereden; niet verzekerd of reed in een gestolen motorvoertuig? Binnen enkele minuten kunt u te weten komen of u een claim kunt indienen bij het Waarborgfonds!

Wat is het Waarborgfonds?
Het Waarborgfonds is er voor iedereen die door een motorvoertuig schade heeft geleden en met die schade niet terecht kan bij de eigen verzekeraar. Bijvoorbeeld als de veroorzaker is doorgereden, niet verzekerd is of reed in een gestolen motorvoertuig. Binnen een paar minuten weet u of u uw claim kunt indienen bij het Waarborgfonds!

Schade aan uw motorvoertuig, maar dader onbekend?
Indien uw motorvoertuig schade heeft opgelopen, maar de dader is onbekend, kunt u mogelijk een beroep doen op het waarborgfonds. Het waarborgfonds biedt dekking voor schade die veroorzaakt is door een motorrijtuig, zoals een auto, motor of brommer. Schade door vandalisme, vuurwerk, brandstichting, natuurgeweld of een poging tot diefstal valt hier niet onder.

Dat kan wanneer u door een motorrijtuig schade heeft geleden en de bestuurder is aansprakelijk voor de ontstane schade kunt u bij ons een verzoek om schadevergoeding indienen in het geval dat een motorrijtuig:

  1. onbekend is gebleven
  2. wel bekend, maar niet verzekerd is
  3. wel bekend, maar gestolen is
  4. wel verzekerd is, maar de verzekeraar is failliet
  5. is vrijgesteld van verzekeringsplicht

Het waarborgfonds vergoedt verschillende soorten schade, zowel materiële schade aan bijvoorbeeld uw fiets, auto, tuinhek of woninggevel, als letselschade. Bij materiële schade veroorzaakt door een onbekende dader geldt een eigen risico van €250.

Voor meer informatie en het schadeformulier kunt u terecht op de website van het Waarborgfonds. Daar vindt u ook andere handige formulieren van het waarborgfonds.