Alpina Verheul draagt wederom bij aan inkleuring van Schager City Run

SCHAGEN-  Niet meer als Verheul Groep maar als Alpina Verheul, maar verder was veel hetzelfde afgelopen zondag op de Schager City Run. Net als in andere jaren gaf er een team namens ons bedrijf acte de présence op de Business Run. In totaal deden er ruim duizend mensen mee aan het evenement.

Winnaar bij de mannen op de 10 kilometer werd de jeugdige Heerhugowaarder Pepijn Smilda die met een tijd van 33 minuten en 52 seconden het levende Schager triatlonicoon Eric van der Linden drieminuten te snel af was (36,02). Bij de vrouwen zegevierde Fanos Tekle slechts een seconde achter de nummer drie bij de mannen, Thijs van der Zee (37,15 om 17,14). De nummer vijf overall was opvallend genoeg ook geen man maar een vrouw. Marit Schwantje, van wie de familiewortels in Schagen liggen, kwam vijftig tellen na Tekle (38,04) over de streep.

Op de vijf kilometer ging het goud ook naar de winnares van twee jaar geleden. De inmiddels 45-jarige Katinka Laan uit Bovenkarspel, die overigens vorig jaar het zilver pakte op deze afstand, won in een tijd van 19,43. Zij hoefde overigens nog minder mannen voor te laten dan Schwantje, namelijk slechts drie. Een van hen was winnaar Alexander Beemsterboer uit Zwaag die minder dan een minuut sneller was dan Laan: 18,48.

Sterker in de breedte

De hardloopwedstrijd was in de top minder goed bezet dan vorig jaar maar in de breedte juist des te meer.  Dit kwam vooral omdat er veel meer kinderen dan in 2023 deelnamen aan de diverse afstanden in de jeugdcategorieën.  Ook waren er net als in andere jaren veel bedrijven vertegenwoordigd op de Business Run waarbij men de keuze uit had uit een recreatieve lus van vijf kilometer of de wedstrijdloop over 10 kilometer.

Alpina Verheul gaf hier met een team van vijftien mannen en vrouwen (zie teamfoto) invulling aan. ,,Bewegen is zo belangrijk”, verklaarde algemeen directeur André Vendrig. ,,Fitte mensen zijn gezonder en presteren beter, dat geldt voor alle leeftijden. Daarom stimuleren wij onze werknemers om als bedrijfsteam aan deze loop mee te doen en op een of andere manier met sport bezig te zijn.

Alpina Verheul wist ook wederom meerdere relaties te inspireren één of meerdere teams af te vaardigen. Het resultaat was een nog mooiere, bonte verzameling van bedrijfstenues die werd gedragen tijdens de wedstrijd en het evenement daarmee nog kleurrijker maakten. ,,Tal van MKB-bedrijven en relaties uit de regio deden mee, zowel werknemers als leidinggevenden”, stelt makelaar van Alpina-Verheul Bas de Weger trots. Daardoor is de loop nu ook een visitekaartje van ondernemend Schagen en regio geworden!”

Alpina Verheul beseft echter het belang om de boodschap te blijven uitdragen. ,,Daarom doen we traditioneel ook mee met meerdere bedrijfsteams aan de Halve Marathon van Texel”, verklaart Vendrig. ,,Daarnaast geven we aan jeugd en ouders een vergelijkbaar signaal af door bijvoorbeeld elk jaar het Alpina Verheul Jeugdvoetbaltoernooi te organiseren voor clubs uit Wieringen en Wieringermeer.”

Schagen, 13-05-2024