‘Band met Verheul is al 18 jaar er één van warmte en betrokkenheid’

Wieringerwaard/Breezand- Nog een paar dagen geduld en dan krijgen René Snijder en Sandra Mein de sleutel van hun nieuwe woning in Breezand. ,,We zijn Verheul en met name financieel adviseur Helen Dollekens en makelaar Tom Beerepoot dankbaar voor hun deskundige hulp”, vertelt het stel. ,,We waren al een tijdje aan het kijken naar een nieuw huis, het is mooi dat het eindelijk gelukt is. We gaan opnieuw, net als hier in Wieringerwaard, in een twee-onder-een-kap woning wonen, maar het huis is jonger en dichter bij voorzieningen en het spoor.” Dat laatste is belangrijk, omdat Sandra met de trein naar haar werk gaat.

Eerder visten ze nog net achter het net bij twee twee-onder-een-kap huizen in Hippolytushoef.  ,,Beide keren bleken we het een-na-hoogste bod te hebben gedaan”, vertelt René (48) die werkzaam is in de bloembollensector. ,,Dat was dus pech hebben, maar in de gekke woningmarkt van die tijd was het gewoon heel lastig in te schatten wat het beste bod zou zijn. We hebben Tom beide keren om advies gevraagd en het advies wat hij gegeven had was gewoon prima. Maar dan moet het ook een beetje meezitten.”

De ervaringen in ‘Hippo’ maakten wel dat Sandra en René alert reageerden toen de kans in Breezand zich aandeed. ,,We voelden ons ook erg gesteund door Tom. Hij zat er kort op en heeft een goed woordje voor ons gedaan bij de verkopende partij. Daardoor en omdat we met de verkoopster hebben meegedacht hebben we ook de gunfactor gekregen.  De woning in Breezand hebben we namelijk vorig jaar al gekocht, maar omdat de eigenaresse een nieuw huis liet bouwen, werd aan ons gevraagd om geduld te hebben met de daadwerkelijke verhuizing. Daar hebben we mee ingestemd. Tom heeft ons vervolgens ook begeleid in de verkoop van onze woning in Wieringerwaard. Ook dat is heel soepel verlopen.”

Band van 18 jaar

Sandra en René hebben een nog veel langere band met Helen Dollekens. ,,Die gaat terug tot 2005 toen we onze eerste woning aan de Diamant in Anna Paulowna kochten”, vertelt Sandra die administratieve expertise heeft. ,,Dat was best een spannend moment, want René had een huurappartement en ik verhuisde vanuit Groningen naar de Noordkop. Je begint aan een nieuw hoofdstuk in je leven, moet in een nieuwe omgeving een loopbaan opbouwen en ga zo maar door. Ondanks die onzekerheden kwam Helen met een prima hypotheekvoorstel, waarbij we genoeg konden lenen maar de maandlasten niet te hoog zouden worden.”

Buiten haar expertise viel de betrokkenheid van Helen op. ,,Om een voorbeeld te geven: was de rente gaan dalen in het afgelopen jaar, was ze van plan te gaan kijken of ze onze hypotheeklasten zou kunnen verlagen”, vertelt René. ,, Ze is verder ook bereikbaar buiten kantooruren, ze bood zelf een keer aan om zeven uur ’s avonds af te spreken.  Ook helpt ze ons na de aankoop van een woning met de belastingaangifte.  Dat heeft ze bij de aankoop van het huis aan de Diamant, later in Wieringerwaard en ook nu weer in Breezand gedaan. Wij vullen de gegevens in, zij controleert ze. Echt een topservice!”

,,Die betrokkenheid geldt ook voor Tom”, vult Sandra aan. ,,We zijn een keer op de bonnefooi bij Verheul langs geweest, omdat we graag wilden verhuizen maar in de exploderende woningmarkt van de afgelopen jaren niet goed wisten wat onze financiële mogelijkheden waren. Dat we zonder afspraak kwamen, was geen probleem. Helen ving ons op en later ging Tom met ons zitten.”

René en Sandra hebben twaalf jaar aan de Diamant gewoond. Daarna volgde de verhuizing naar Wieringerwaard, onder begeleiding van Helen en Tom. ,,De reden van die verhuizing was dat we meer ruimte wilden. In Anna Paulowna woonden we in een hoekhuis, we gingen naar een twee-onder-een-kap woning. Zo meteen in Breezand hebben we nog meer ruimte, met onder meer een garage. En omdat de woning jonger is, voldoet ze meer aan de duurzaamheidseisen van deze tijd. Verder is het lekker dat je daar winkels om de hoek hebt en het station niet ver is. We gaan er kortom in alle opzichten op vooruit.”

Ook alle verzekeringen bij Verheul

Mochten ze in de toekomst toch weer willen verhuizen, gaan ze wederom Verheul inschakelen. ,,De band met Verheul is al 18 jaar er één van warmte en betrokkenheid. We zijn ooit binnengestapt omdat het kantoor in Anna Paulowna zat, vlak bij mijn huurwoning van destijds en omdat Verheul de verkopende makelaar van het huis aan de Diamant was. Inmiddels hebben we er ook al onze verzekeringen lopen. Het is een deskundig en betrokken bedrijf waardoor je je nooit zorgen hoeft te maken of bepaalde zaken wel goed geregeld zijn. Dat geeft rust.”