Gijs Bon promoveert op Tata Steel Chess Tournament

Verheul-medewerker Gijs Bon speelt volgend jaar sowieso een groep hoger op het Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee. De zeventienjarige schaker uit Breezand legde in groep 6B beslag op de eerste plaats met een score van 6,5 punt uit negen partijen.

Bon deelde weliswaar de eerste plaats met Steven Braun uit Apeldoorn, maar werd op basis van het onderling resultaat tot winnaar van de groep uitgeroepen. Het toptalent van schaakvereniging Magnus Anna Paulowna Chess (Mach), de combinatievereniging uit Schagen waar Verheul hoofd jeugdsponsor van is, had Braun in ronde zes verslagen. Na die partij stond Bon met de onwaarschijnlijk mooie score van zes punten uit zes partijen bovenaan. Na de rustdag haperde de puntenmachine wat: op vrijdag verloor de Noordkopper waarna er wel weer een zege op zaterdag volgde. Met een remise in de slotronde stelde Bon vervolgens de eindzege zeker.

,,Ik ben echt erg blij en ook een beetje opgelucht, want het ging toch wat minder dan voor de rustdag op donderdag. Ik voelde mij niet zozeer moe na ruim een week schaken, maar wel meer druk. Omdat ik zo goed was gestart wordt er meer naar je gekeken. Gelukkig won ik wel gelijk weer na mijn nederlaag. In de slotronde stond ik gewonnen, gaf het daarna weg onder tijdsdruk waarna mijn tegenstander remise aanbood toen ik slechter stond. Dat heb ik uiteraard aangenomen, want daarmee wist ik zeker dat ik de groep gewonnen had.”

,,Verheul ondersteunt veel sportverenigingen in de regio en initiatieven die in het teken staan van sport”, vertelt André Vendrig, algemeen directeur van Verheul. Maar wij willen kinderen niet alleen fysiek stimuleren zich te ontwikkelen, maar ook qua denkkracht, creativiteit en mentaliteit. Daarom steunen wij Mach en zijn we ook erg trots op Gijs. Zijn prestatie werd nieuwsgierig gevolgd door ons jongerenteam met ook een bijbaan bij Verheul. En is vooral ook een voorbeeld voor alle jongeren in onze regio.”