Huizenprijzen stegen in september opnieuw

Heb jij interesse om een woning te kopen maar wilde je de ontwikkelingen op de markt afwachten? Het advies van Alpina Verheul is om dat niet langer te doen. ,,De huizenprijzen stijgen alweer sinds juni”, verklaart Hans Bos, directeur van de makelaardij van het toonaangevende bedrijf in de regio Noord-Holland Noord.

,,Ons advies is daarom om te kopen als je kunt kopen”, voegt Bos toe aan zijn statement. ,,Onze hypotheekspecialisten beschikken over de kennis en het netwerk om jou van een passend financieel advies te voorzien.”

De gemiddelde prijs van een verkochte koopwoning bedroeg in september 422.175 euro. Dat is 0,6 procent hoger dan de gemiddelde transactieprijs in augustus. Let wel: het gaat hier om bestaande koopwoningen, niet om nieuwbouw.

In totaal zijn er in de eerste negen maanden van 2023 131.885 woningen verkocht, waarvan 16.089 in september. In vergelijking met dezelfde periode van 2022 constateert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een verkoopdaling van 7 procent. Zoals het CBS ook concludeert dat er ten opzichte van de huizenprijzen van september 2022 nog altijd sprake is van een prijsdaling van 3,5 procent. De vraag is echter hoe relevant deze cijfers zijn aangezien de cijfers per maand laten zien dat er een kentering in de huizenmarkt plaatsvindt.

Schagen, 24-10-2023