Verheul Grand Prix staat weer op de agenda

Tientallen kinderen met rode koppies bezig zien met hersentraining: de Verheul Grand Prix, het jaarlijkse jeugdschaaktoernooi van schaakclub Magnus Anna Paulowna Chess, geeft altijd een prachtig beeld. Dit schaaktoernooi van de combinatievereniging uit Schagen/Anna Paulowna, waarvan Verheul hoofd jeugdsponsor is, staat ingetekend voor zondag 16 april. Fysiek welteverstaan bij Vonk aan De Binnenhof 22 in Schagen.

De hervatting van het toernooi vorig jaar, na drie jaar coronastilstand, was al een succes maar nu wordt er nog veel meer van verwacht. De reden: RTL Nieuws berichtte onlangs dat in de afgelopen maanden het aantal schakers in Nederland is verdubbeld naar een miljoen waarbij vooral kinderen zijn gaan schaken. Het gaat daarbij zowel om basisscholieren als leerlingen van de middelbare school. (zie https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5363476/schaken-populair-chesscom-school-leraren-ouders-kinderen)

De Verheul Grand Prix trekt traditioneel ongeveer honderd jeugdschakers, in de leeftijd van pakweg vijf tot en met negentien jaar. Ze komen niet alleen uit heel Noord-Holland, maar ook uit Flevoland en zelfs de regio Utrecht.  De meeste kinderen spelen in achtkampen, maar de grootste talenten spelen in een vierkamp in het kader van de zogeheten Super Grand Prix waarvan het Schager toernooi in 2019 de Noord-Hollands primeur had.  Kinderen die mee willen doen, kunnen zich aanmelden via [email protected].