Wie wordt de opvolger van Koen van Haaster op Schager City Run?

Op zondag 14 mei is het weer zover: de Schager City Run. Of beter gezegd: de Van der Voort Groep Schager City Run, want dit bedrijf steunt de loop al sinds jaar en dag. Of tegenwoordig moet gezegd worden: de Van der Voort Groep én Verheul Groep Schager City Run daar Van der Voort tegenwoordig onderdeel uitmaakt van Verheul. Hoe dan ook, Willem van der Voort, spreekstalmeester van het loopevenement, deelt met algemeen directeur André Vendrig de motivaties van het hoofdsponsorschap van het evenement dat voor de 27e keer gehouden wordt.

,,Ten eerste omdat bewegen in het algemeen en sport in het bijzonder ontzettend belangrijk is voor de gemeenschap in het algemeen en onze medewerkers in het bijzonder”, vertelt Vendrig. ,,Bewegen houd je gezond, sport zorgt voor fittere medewerkers. Daarom juichen we een nieuw onderdeel van de Schager City Run, de Business Run, van harte toe. Het stimuleert door gezonde competitie medewerkers meer te bewegen en als bonus wordt ook nog eens de teamspirit versterkt. Een tweede reden waarom we de Schager City Run sponsoren is de voorname plek die het inneemt in de agenda van de inwoners van de Noordkop. Ook in 2022 waren er maar liefst 700 deelnemers.”

De Markt een plek vol loopbeleving

Want een feest belooft het weer te worden. Dat begint al met de start- en finishlocatie: de Markt in hartje Schagen waar familieleden langs de kant en op de terrassen hun naasten hartstochtelijk toejuichen. Om maar even te benadrukken dat er in 2022 700 lopers waren, maar dat het totaal aantal mensen dat aanwezig was bij de loop veel groter was.

Kids Run

Het evenement trapt traditioneel af met de wandeltochten. Wandelliefhebbers kunnen daartoe tussen 09.00 en 10.00 uur starten over een parkoers over 10 of 16 kilometer. Daarna volgt het meest vertederende maar ook bruisende onderdeel: de Kids Run. Variërend van de leeftijd starten de kinderen vanaf 10.45 uur aan hun loop over 500, 1.000 of 1500 meter.  Daarbij kan steeds maar één conclusie worden getrokken: of het nu om kleine beentjes gaat of om de langere benen van twaalfjarigen: de passie spat er vanaf. In hun jeugdig enthousiasme trekken de kinderen één grote sprint of dat proberen velen althans, waarbij de strijdlustige blik in hun ogen het publiek stimuleert om ze nog harder aan te moedigen.

Sneuvelen weer alle parkoersrecords.

Om 12.00 uur is de start van de eerste afstand voor volwassenen: de 5 kilometer. Deze afstand werd in 2022 gewonnen door Mick van der Velden en Katinka Laan uit Bovenkarspel. Het startschot voor de 10 kilometer klinkt vijf minuten later. Daarbij is het de vraag: wie volgt bij de mannen Heerhugowaarder Koen van Haaster op als winnaar of doet hij opnieuw mee en zegeviert hij wederom? Bij de vrouwen was vorig jaar Marit Schwantje uit Castricum de beste. Opvallend: vorig sneuvelden alle parkoersrecords! Zowel bij de mannen als de vrouwen op de 5 en 10 kilometer welteverstaan.  De vraag is of die tijden nog scherper gesteld kunnen worden.

Business Run

Voor de beste drie bij zowel de mannen als de vrouwen ligt er een geldprijs klaar. Daarnaast is er dus een apart bedrijvenklassement met daarbij een belangrijke toelichting:  de Business Run is alleen van toepassing op de 10 kilometer. Hierbij geldt dat de snelste drie van elk team meetellen voor het eindklassement. Adel verplicht en dus is Verheul als hoofdsponsor present met drie teams. ,,Natuurlijk delen wij de olympische gedachte van meedoen is belangrijker dan winnen, maar ik zou liegen als we niet vol voor de eerste plaats gaan”, besluit Vendrig met een lach zijn voorbeschouwing op de Schager City Run.

Voor meer informatie, ook over hoe u zich kan inschrijven: zie https://www.schagencityrun.nl/. Dan kunt u ook een origineel Schager City Run T-shirt claimen!


Foto-onderschrift

…Koen van Haaster was in 2022 de beste op de 10 kilometer…