Verheul Jeugdvoetbaltoernooi staat voor 8 april op de rol

Na drie jaar ‘niet’ wegens corona was de hervatting van het Verheul Jeugdvoetbaltoernooi in 2022 een groot succes met de deelname van honderden kinderen en tal van vaders, moeders, opa’s en oma’s die toekeken. Op zaterdag 8 april vindt tussen 09.00 en 16.00 uur de 23e editie plaats, op de velden van vv Wiron in Den Oever. Deze vereniging organiseert dit keer het evenement in samenwerking met sv Kreileroord.

,,Het is een traditie waar wij erg veel belang aan hechten”, laat algemeen directeur André Vendrig weten. ,,Ten eerste omdat er op jeugdgebied weinig voor talenten in de Noordkop wordt georganiseerd, ten tweede omdat we het verenigingsleven omarmen als kloppend hart van de gemeenschap in de regio en ten derde omdat we bewegen voor kinderen heel erg belangrijk vinden.”

Net als in andere jaren wordt het voetbalevenement ingekleurd door vele tientallen jeugdteams uit de regio. Zij komen van de organiserende verenigingen en van de andere clubs uit de Wieringermeer en Wieringen: naast Kreileroord en Wiron zijn dat vv Succes uit Hippolytushoef, vv Flevo uit Middenmeer, DWOW uit Wieringerwerf en CV Wieringermeer uit Slootdorp.