Helen Dollekens-Jonker

Erkend Financieel Adviseur, Erkend Hypothecair Planner
Tel: 06-53444737 (24/7 voor relaties bereikbaar)

Helen werkt al meer dan 20 jaar bij Verheul Huis en Hypotheek. Ze woont zelf ook in Anna Paulowna en kent de omgeving als haar broekzak. Dat helpt bij het adviseren van de klanten in deze regio. Ze vertelt ons over haar werkzaamheden en neemt ons mee in de wereld van de hypotheken.

Wat vind jij het leukste aan jouw job?
“Ik vind het ontzettend leuk dat onze klanten zo divers zijn. Bij elke nieuwe situatie verplaats ik me zo goed mogelijk in de situatie van de klant, waarbij ik mij altijd afvraag hoe ik dit voor mezelf, mijn kinderen of mijn ouders zou regelen. Op die manier kan ik altijd een persoonlijk advies op maat geven!”

Waar moet men rekening mee houden bij het afsluiten van een hypotheek?
“Dat het niet alleen gaat om het ‘afsluiten van een hypotheek’. Ik kijk altijd naar de langere termijn, want het is belangrijk dat de klant niet alleen nu maar ook in de toekomst tevreden is over de afgesloten hypotheek. Ik geef altijd een zo uitgebreid mogelijk advies waarbij ook overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en pensioen worden betrokken. Dit moet ervoor zorgen dat de klant volledig van zijn nieuwe woning kan genieten nu en op langere termijn.”

Wat moet men echt weten over hypotheken?
“Een hypotheek blijft maatwerk. Het is de grootste kostenpost binnen de vaste lasten en moet worden afgestemd op de situatie en het gevoel van de personen. Advies is bij aanvang, maar ook zeker gedurende de looptijd van de hypotheek nodig. Er zijn diverse life events, zoals geboorte, echtscheiding, arbeidsongeschiktheid en huwelijk, die direct invloed kunnen hebben op de financiële situatie en dus ook op de hypotheek.”

Wat adviseer je klanten als eerste bij een hypotheek?
“Ik probeer van de hypotheek altijd de hoofdzaak te maken bij mijn klanten. De nieuwe woning is namelijk vaak prioriteit voor de klanten. Logisch natuurlijk, maar ik behoud ze ervan om korte termijn keuzes te maken. Een hypotheek gaat namelijk om de lange termijn en dat moet gewoon goed geregeld zijn om daarna zo optimaal mogelijk te kunnen genieten van het nieuwe huis.”

Hoe blijf jij up-to-date?
Al onze financieel adviseurs op kantoor zijn minimaal Wft gecertificeerd. Dit houdt in dat alle diploma’s in de financiële dienstverlening up-to-date zijn. Daarnaast hebben we Erkend Hypothecair Planners en Financieel Planners aan boord. Jaarlijks volgen wij hiernaast de permanente educatie, waarbij alle actuele zaken worden besproken en doorgenomen. Zo blijven wij allemaal up-to-date en kunnen we onze klanten van de juiste adviezen voorzien.”

Vakopleiding:

  • Erkend Hypothecair Planner
  • Echtscheidingsadviseur
  • Erkend financieel adviseur (EFA)

Expertise:

  • Financieel Advies in de meeste brede vorm
  • Echtscheidingsbemiddeling